Lunteren

+31 318 565653 smps@smps-mp.com

Michel Szulc Krzyzanowski ‘Nieuwe 3-D Sequenties’ bij Gallery WM (18 februari 2022 t/m 19 maart 2022)

Niet geweest.


Van 18/02 t/m 19/03/2022 presenteert Michel Szulc Krzyzanowski presenteert voor het eerst in Nederland zijn ‘Nieuwe 3-D Sequenties’ bij Gallery WM. Visueel desoriënterend en conceptueel vernieuwend behoren deze sequenties tot één van de hoogtepunten van zijn 50-jarige carrière.

© Michel Szulc Krzyzanowski

Met zijn nieuwe 3-D sequenties heeft Michel Szulc Krzyzanowski alweer een indrukwekkende tour de force binnen zijn fotografische praxis geleverd. Niet alleen binnen zijn eigen oeuvre overigens, maar ook voor de conceptuele fotografie, een veld die Szulc Krzyzanowski mede heeft gevormd tot wat het nu is. Voor het eerst toont Szulc Krzyzanowski zijn nieuwe werk in Nederland, na een zeer succesvolle expositie in Juli 2021 bij Galerie Baudoin Lebon in Parijs. Verfijnd en minimalistisch, brengen de 3-D sequenties van Szulc Krzyzanowski de toeschouwer op een subtiele manier in visuele verwarring. Deze weet logischerwijs dat het beeld tweedimensionaal is, echter hij “ziet” dat de sequenties driedimensionaal zijn. Deze trompe l’oeil huzarenstukjes zijn van zeer grote klasse en behoren tot de hoogtepunten van Szulc Krzyzanowskis carriere die al vijftig jaar beslaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze nieuwe sequenties zijn opgenomen in de Swagemakers collectie en ook de Universiteit Leiden zal het werk in haar collectie opnemen. Om Szulc Krzyzanowskis nieuwe 3-D sequenties te contextualiseren, zal Gallery WM tevens een tiental van zijn vintage werken uit de jaren 70 en 80 presenteren. Hiermee hopen we dat de toeschouwer een beeld krijgt van de ontwikkeling van één van Nederlands meest toonaangevende conceptuele fotografen.

Gallery WM
Elandsgracht 35-BG
1016 TN Amsterdam
tel. +(31) 20-4211113
gallery@gallerywm.com
De galerie is geopend op woensdagen, donderdagen, vrijdagen en zaterdagen van 13.00-18.00 uur en op afspraak.


Fotoexpositie.nl

3-D Sequenties

18 februari 2022 – 19 maart 2022

De 3-D sequenties van Szulc Krzyzanowski brengen de toeschouwer op een subtiele manier in visuele verwarring. Om de nieuwe 3-D sequenties in context te plaatsen zal Gallery WM tevens een tiental van zijn vintage werken uit de jaren 70 en 80 presenteren.

Michel Szulc Krzyzanowski, 2021 (KLIK HIER VOOR MEER FOTO’S)

Maartje van den Heuvel (conservator fotografie van de Universiteit Leiden): ‘I really like the 3D color sequences as the 21st century’s follow-ups of your earlier sequences: topical versions of the same inspiring elementary mouldings of time and space in man’s environment. It brings them closer to historical conceptual work for example by Jan Dibbets, which also confirms a current revival of conceptual art in photography – (…). It is all very interesting!’.

Michel Szulc Krzyzanowski is geboren in Oosterhout in 1949. Hij heeft gestudeerd aan de St Joost Academie te Breda en is in 1970 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ‘s-Hertogenbosch, waarna hij vrijwel meteen zich toelegde op de ontwikkeling van zijn autonome fotografie.

18 februari 2022 – 19 maart 2022

Gallery WM
Elandsgracht 35
1016 TN Amsterdam
020-4211113
gallery@gallerywm.com
www.gallerywm.com
De galerie is geopend woensdag t/m zaterdag van 13.00-18.00 uur.
Vanwege het coronavirus is het soms nodig om openingstijden, expositiedagen en regels voor bezoekers op korte termijn aan te passen. Ga voor een bezoek daarom altijd eerst naar de website van de locatie die je bezoekt voor de meest actuele informatie.

Er is werk te zien van
Michel Szulc Krzyzanowski