Lunteren

+31 318 565653 smps@smps-mp.com

Inzendingen voor exposities 2017

Fotofestival aan de Maas, 10 t/m 13 mei 2018

Van: Diana Bokje [mailto:diana@bokje.com]
Verzonden: vrijdag 8 december 2017 12:21
Aan: Diana Bokje <diana@bokje.com>
Onderwerp: Uitnodiging deelname Fotofestival aan de Maas

Beste fotoliefhebber,

In het verleden heb je meegedaan een cursus of mentoraat. Een teken dat je serieus met je fotografie bezig bent en hier graag iets mee wilt bereiken. Daarom stuur ik jedeze uitnodiging.

Zoals je misschien al hebt gelezen, vindt volgend jaar mei het Fotofestival aan de Maas plaats in het Nederlands Fotomuseum en op het Deliplein. Het is voor het eerst dat er een landelijk festival is voor vrijetijdsfotografen. Bijzonder is ook dat de hoofdexpositie met zo’n 50 fotoseries in het Nederlands Fotomuseum is.

Juist voor jou is dit de kans om met je foto’s in het museum te kunnen exposeren. Het gaat namelijk om seriematig werk. Er is bewust gekozen voor seriematig werk. Series overstijgen de toevalstreffer, worden gemaakt door fotografen die zeer bewust aan een onderwerp werken en tonen de signatuur van die fotograaf. Series lenen zich ook voor toepassing van diverse media. Kortom series openen de weg om de volle breedte, creativiteit, kennis en kunde van vrijetijdsfotografen te tonen. 

Daarom wil ik je uitnodigen om in te zenden. De inzendtermijn is nu geopend. In de bijlage staat alle benodigde informatie.

Met vriendelijke groet,

Diana Bokje

Diana Bokje, fotocoach

www.bokje.com

06 111 99 306

KVK 65331672

BTW NL181624783B01

 

FOTOCOACH, van kijken naar zien

Handout – Doelgroep inzenders seriematig werk (tekst 2pg) – Handout – Doelgroep inzenders seriematig werk (tekst 2pg)

 

Fotofestival aan de Maas 2018

Het is zover; wij zijn er klaar voor om jullie sprankelendste, spannendste en meest verrassende fotoseries in ontvangst te nemen!

Vanaf 1 december 2017 tot en met 28 februari 2018 kan je inzenden.

Overtuig de curator dat jouw werk er bij hoort! Dan hangt jouw werk van 10 tot 13 mei 2018 in het Nederlands Fotomuseum.

Wil je er bij zijn zend dan je mooiste series via onze website naar het Festival en misschien hang jij over een paar maanden in het Nederlands Fotomuseum!
Voor het eerst brengt het Fotofestival aan de Maas de beste Nederlandse amateurfotografen samen in een expositie in het Nederlands Fotomuseum. Dat is uniek. Parallel zijn er tal van kleinere exposities op het naburige en gezellige Deliplein. Voor liefhebbers zijn er interessante lezingen en andere activiteiten. Mis het niet; van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei 2018 op de Kop van Zuid en Katendrecht, hartje Rotterdam.

Download de Handout: Doelgroep inzenders seriematig werk

Meer informatie op: www.fotofestivalaandemaas.nl


De Koepel

Vanaf 1 april 2018 exposeert de club drie maanden lang in De Koepel in Lunteren.

Prachtig gelegen in het Lunterse Buurtbos en een populaire toeristische attractie voor vooral wandelaars en fietsers.

Jullie kunnen je foto’s opsturen via de speciale WeTransfer button onderaan dit bericht.

Ingrid van B, Hans B en Annelies beoordelen vervolgens welke van de ingestuurde foto’s het meest geschikt zijn voor de expositie. Er wordt daarbij gelet op bij elkaar passende thema’s en foto’s die op een andere manier bij elkaar passen. Op die manier proberen we een eenheid per wand te creëren.
Schroom niet om van alles en nog wat in te sturen, de ‘jury’ is er klaar voor! Ook de duo-projecten zijn mogelijk expositie-materiaal, dus insturen maar. De jury zelf onthoudt zich van deelname, afgezien van een mogelijke inbreng via het duoproject.

De inschrijving sluit op 20 januari.

Succes! en groet,
Ingrid, Hans en Annelies

Van: hans brongers [mailto:hansbrongers@upcmail.nl]
Verzonden: woensdag 6 december 2017 16:13
Aan: smps <smps@smps-mp.com>
Onderwerp: Re: expositie st barbara

 Hallo Marc,

Leuk dat je mee wilt doen!

Het lijkt mij leuk als je architectuurwerk zou laten zien. Van het werk dat je vanavond toont verwachten wij dat het interessant zal zijn om in De Koepel te kunnen hangen. Die expositie start op 1 april (maar het werk moet al eerder aangeleverd worden), dus overlapt het de expositieduur van St. Barbara.

Lijsten en passe-partouts zijn in St. Barbara vrijer: de afmetingen hoeven niet van iedereen gelijk te zijn. Meestal komt men met 40 x 50 cm en ook meestal met aluminium vlakke rand, maar er kan van afgeweken worden. Zijn de lijsten groter, kunnen er minder op jouw stuk muur komen te hangen.

 


St. Barbara (Januari 2018 –

Vanaf 1 januari 2018

Van: hans brongers <hansbrongers@upcmail.nl>

Datum: 06-12-17 12:57 (GMT+01:00)

Aan: smps <smps@smps-mp.com>, frans beer <fbeer@planet.nl>, Ada Heijkoop <ada.heijkoop@gmail.com>, hans kreek <hans@kreek.eu>, jan van roekel <janvanroekel@gmail.com>

Onderwerp: expositie st barbara

 Beste mensen,

Begin januari wordt de huidige expositie in St. Barbara van ons afgebroken en mag er weer een nieuwe worden ingericht.

Graag wil ik jullie vragen of je mee wilt doen met dit kwartaal.

Het opbouwmoment wordt nog afgesproken, maar vermoedelijk wordt dat in de eerste of tweede week van januari.

Ieder kan 4 tot 5 foto’s ophangen (gerekend met een buitenformaat van 40 x 50 cm).

Ieder maakt zijn eigen keuze. Het is mooi als er enige samenhang zit in je serie, maar het hoeft niet.

Je hebt elk je eigen stuk muur en samen is de afwisseling voor bezoekers prettig.

Ik zorg voor naamkaartjes en een informatieve hand-out voor de bezoekers.

Begin april wordt de expositie weer afgebroken.

Laat even horen of je mee wilt en kunt doen.

Vriendelijke groet,

Hans

Van: hans brongers [mailto:hansbrongers@upcmail.nl]
Verzonden: woensdag 6 december 2017 16:13
Aan: smps <smps@smps-mp.com>
Onderwerp: Re: expositie st barbara

 Hallo Marc,

Leuk dat je mee wilt doen!

Het lijkt mij leuk als je architectuurwerk zou laten zien. Van het werk dat je vanavond toont verwachten wij dat het interessant zal zijn om in De Koepel te kunnen hangen. Die expositie start op 1 april (maar het werk moet al eerder aangeleverd worden), dus overlapt het de expositieduur van St. Barbara.

Lijsten en passe-partouts zijn in St. Barbara vrijer: de afmetingen hoeven niet van iedereen gelijk te zijn. Meestal komt men met 40 x 50 cm en ook meestal met aluminium vlakke rand, maar er kan van afgeweken worden. Zijn de lijsten groter, kunnen er minder op jouw stuk muur komen te hangen.

 


Westhoffhuis (08 december 2017 –

Hallo Marc,

Als ik er twee mag uitzoeken dan heb ik voorkeur voor 0082 en 0551. Hoop dat ik genoeg mooi werk krijg om een evenwichtige presentatie te maken.

Probeer so-wie-so 1 foto te plaatsen.

Groeten,

Noortje

PS: Maat fotolijst = alu 40 x 50 cm. Liefst geen afwijkende maten i.v.m. moeilijkheidsgraad muur.

Nieuwe foto’s voor fotowand in het Westhoffhuis

Zoals bekend hebben wij een fotowand in het Westhoffhuis in Lunteren waar wij foto’s mogen exposeren. Nu heb ik tot mijn schrik gezien dat de laatste keer dat wij daar foto’s hebben opgehangen in februari 2017 is geweest. Hoog tijd dus om daar iets aan te doen.
Het nieuwe onderwerp wordt: Architectuur

Dit moet ruim geïnterpreteerd worden. Volgens het woordenboek is architectuur een ruimte die je creëert met 2 wanden of muren. We kunnen dus alle kanten op, van hutjes, huizen en kerken tot kastelen, molens of een mooie boerderij. Ik denk dat ieder wel iets in zijn archief heeft dat aan dit onderwerp voldoet.

Op de eerstvolgende clubavond van 6 december 2017 vraag ik aan ieder die mee wil doen zijn werk in passe-partout en ingelijst mee te nemen opdat wij op vrijdag 8 december de tentoonstelling kunnen inrichten.

Wij hebben op de club een werkgroep die zich bezighoudt met architectuur. Die hebben beslist mooie foto’s die het verdienen geëxposeerd te worden. Het mogen ook al wat oudere foto’s zijn. Je hoeft niet ver te reizen om aan mooie onderwerpen te komen, dus het kunnen ook foto’s hier uit de omgeving zijn. Het is de manier waarop het onderwerp in beeld is gebracht waardoor de maker zijn eigen stempel drukt op de foto om iets wat gewoon lijkt toch bijzonder weer te geven.
Wij kunnen dit best.

In het kort:
Inleveren van de ingelijste foto’s op de clubavond van woensdag 6 december.
Formaat van de foto: 30 x 40 cm (i.v.m. de grote afstand van de beschouwer tot de foto’s)
Meenemen in een aluminium lijst van 40 x 50 cm met een wit passe-partout.
Beide kunnen eventueel aangeschaft worden bij Galerie Zuid, Molenweg 109, Harskamp. PP-kleur 9224 (€4,40) en lijst 125 mi (metallic zilver, € 11,50)
Inrichten tentoonstelling (LET OP aangepast tijdstip): vrijdag 8 december 2017 te beginnen om 10.00 uur in het Westhoffhuis

De foto’s van de oude expositie, die over bomen ging, kunnen in het Westhoffhuis afgehaald worden op diezelfde vrijdagmiddag.

Ieder die mee wil helpen bij de inrichting kan zich melden bij Noortje de Vries.
Zie adres en telefoon op de ledenlijst.

Hartelijke groeten,
Noortje